slika1  

 

 

SOCIALNOVARSTVENI PROGRAM SOS DOLGOVI

 

O dolgovih in prezadolženosti

Nekoč so se v finančni stiski znašli predvsem nesrečneži, lahkomiselni ali prevarani ljudje, ali preprosto tisti, ki so iznenada »izgubili glavo«. Tako je bilo nekoč. Danes pa prezadolženost lahko doleti prav vsakogar. Vsak se lahko občasno znajde v finančni stiski in takrat se prične začarani krog, kjer kličemo na pomoč, a sami iz tega kroga težko izstopimo. To prizadene družinsko življenje in medsebojne odnose.

 

Kako učinkuje program SOS dolgovi

Z našo celostno psihosocialno pomočjo ne boste sami in vam bo laže. Postali boste bolj »finančno razgledani«, bolj premišljeno boste ravnali z denarjem, našli boste različne poti in izhode iz finančne stiske. Postali boste bolj ekonomsko neodvisni od članov družine in drugih.

 

Komu je program namenjen

Program SOS dolgovi je namenjen vam, ki si želite, da bi kljub stiski z denarjem, kljub velikim dolgovom, lahko preživeli dostojno; da bi si ohranili duševno zdravje, da bi lahko ohranili svoje dostojanstvo in dostojanstvo svoje družine. Da bi to bilo mogoče, morate znati pametno ravnati z denarjem. Že znate?

Če ste mladi in nezaposleni; prejemniki denarne socialne pomoči; zaposleni; na začasnem čakanju na delo; pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi; upokojeni. Če ste si nakopali vrsto dolgov; če finančno podpirate odrasle otroke in/ali starše in čutite, da ste se znašli v finančni stiski, zaradi česar se »zvračajo« na vas druga za drugo različne težave. Če mislite, da s težavo obvladujete življenje in medsebojne odnose v družini, vam v okviru programa SOS dolgovi nudimo celostno psihosocialno podporo.

 

Kako pomagamo

Naša svetovalna skupina vam bo pomagala načrtati poti, ki vam bodo v pomoč, da boste zlagoma izšli iz finančne stiske in dolgov. V ta namen zagotavljamo:
• psihološko oporo in svetovanje pri urejanju medsebojnih odnosov v družini
• pomoč pri reševanju konfliktov
• svetovanje pri urejanju finančnega stanja
• načrtovanje osebnega in družinskega proračuna in ekonomične porabe denarja
• izdelavo načrta za izhod iz finančne stiske in/ali stanja prezadolženosti in dolgov
• pridobivanje novih socialnih spretnosti, veščin in znanja, ki omogočajo obvladovanje finančnih stisk in prezadolženosti
• pomoč pri administrativnih postopkih in pri posredovanju urejanja dolgov
• sodelovanje z različnimi akterji na področju financ
• psihosocialna pomoč pri postopku deložacije

 

Trajanje

Individualno svetovanje in spremljanje trajata praviloma od tri mesece do šest mesecev.

Če želite izvedeti več, smo vam za informacije na voljo na telefonu 040 200 030 in na e-poštnem naslovu prelomi@siol.net.

 

POMOČ V PROGRAMU JE V CELOTI BREZPLAČNA, SAJ PROGRAM V LETU 2023 SOFINANCIRATA

MOL logo1 logo MDDSZ

 

Vizitka: Prelomi - Inštitut za družinsko terapijo, svetovanje in izobraževanje, Litijska cesta 336, 1261 Ljubljana - Dobrunje; D.Š.: 18496237; M.Š.: 3678334000; TRR: SI56 02140-0258400917 pri NLB d.d. Izjava o zasebnosti